Preview

Drug development & registration

Advanced search

DEVELOPMENT AND VALIDATION OF METHODS FOR DETERMINING THE AMOUNT OF FREE AND RELATED SIMPLE SUGARS IN THE FRUIT OF SEA BUCKTHORN

Abstract

Developed and validated method of determining the amount of free and bound sugars picric method in the fruit of sea buckthorn. Validation assessment methodology characteristics: specificity, linearity, limit of detection, intra- and inter-laboratory reproducibility and repeatability demonstrated its compliance with the basic eligibility criteria. A determination of the amount of simple sugars and polysaccharides in the fruit of sea buckthorn of pharmacopoeial methods (ortsine and anthrone methods). It established the content of free and bound sugars in the fruit. The stability of the complex polysaccharide in the fruit of sea buckthorn on drying.

About the Authors

O. V. Trineeva
Voronezh State University
Russian Federation


M. A. Kazmina
Voronezh State University
Russian Federation


A. I. Slivkin
Voronezh State University
Russian Federation


References

1. И.А. Самылина, И.П. Рудакова, Ж.И. Аладышева, С.В. Ковалева. Определение сахаров спектрофотометрическими методами // Фармация. 2009. № 4. С. 3-5.

2. Государственная фармакопея Российской Федерации. XIII изд.: в 3 т. - М.: Министерство здравоохранения Российской Федерации, 2015. URL: http://www.femb.ru/feml (дата обращения 15.11.2016).

3. О.В. Тринеева, М.А. Казьмина, А.И. Сливкин. Определение суммы полисахридов и восстанавливающих моносахаридов в плодах облепихи крушиновиной различных способов консервации // Материалы 6-ой Международной научно-методической конференции «Фармобразование-2016». Воронеж, 21- 23 апреля 2016. С. 547-551.

4. А.Д. Букштынов, Т.Т. Трофимов, Б.С. Ермаков и др. Облепиха. -М.: Лесная промышленность, 1978. 192 с.


Review

For citations:


Trineeva O.V., Kazmina M.A., Slivkin A.I. DEVELOPMENT AND VALIDATION OF METHODS FOR DETERMINING THE AMOUNT OF FREE AND RELATED SIMPLE SUGARS IN THE FRUIT OF SEA BUCKTHORN. Drug development & registration. 2017;(1):138-143. (In Russ.)

Views: 675


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2305-2066 (Print)
ISSN 2658-5049 (Online)