STANDARDIZATION OF THE AMINO ACIDS TABLETS BY DIFFUSE REFLECTION IR SPECTROSCOPY
Abstract
About the Authors
A. A. MaryinRussian Federation
I. G. Tansereva
Russian Federation
Y. G. Chistohin
Russian Federation
References
1. А.С. Сагиян. Энантиомерно чистые небелковые аминокислоты. Способы получения. - М.: Наука. 2010. 342 с.
2. M. Diana, J. Quílez, M. Rafecas. Gamma-aminobutyric acid as a bioactive compound in foods: a review // Journal of Functional Foods. 2014. V. 10. P. 407-420.
3. G. Ding, Y. Hou, J. Peng, Y. Shen. On-line near-infrared spectroscopy optimizing and monitoring biotransformation process of γ-aminobutyric acid // J. Pharm. Anal. 2016. V. 6. P. 171-178.
4. В.П. Кузнецов, Е.В. Салтанова, А.С. Сухих, Ю.А. Фадеев. ИК-спектроскопическое исследование сегнетоэлектрических свойств на примере кроконовой кислоты // Ползуновский вестник. 2013. № 1. С. 52-54.
5. И.В. Потапов, А.С. Сухих. Окислительно-восстановительные свойства комплексных соединений фторхинолонов с ионами меди (II) // Фундаментальная и клиническая медицина. 2016. Т. 1. № 1. С. 39-45.
6. Сильверстейн Р., Вебстер Ф., Кимл Д. Спектрометрическая идентификация органических соединений / Пер. с англ. - М.: БИНОМ. Лаб. знаний, 2011. 557 с.
7. P.K. Ghosh, D.S. Jayas. Use of spectroscopic data for automation in food processing industry. Sens and Instrumen Food Qual. 2009. V. 3. P. 3-11.
Review
For citations:
Maryin A.A., Tansereva I.G., Chistohin Y.G. STANDARDIZATION OF THE AMINO ACIDS TABLETS BY DIFFUSE REFLECTION IR SPECTROSCOPY. Drug development & registration. 2017;(2):156-158. (In Russ.)